Despre email

Niciodata nu mi-au placut adresele de mail gratuite. Nu stiu de ce, probabil in anii in care am avut primele contacte cu internetul, majoritatea celor ce ofereau servicii de email aveau niste oferte de toata jena. Din 1998 pana in ziua de azi nu am avut decat 2 adrese de mail principale. Ambele de la ISP, una am pierdut-o cand am incetat sa mai folosesc serviciile respectivilor, cealalta o mai am si in ziua de azi. In toti acesti ani m-am obisnuit cu avantajele mailului “desktop”, pe propriul computer poti sa pastrezi toate mesajele si cel mai important, ai control total asupa lor.

In ultima vreme am inceput sa ma gandesc serios la folosirea in paralel a unui cont de mail extern, de la Google sau Yahoo. Nu cred ca exista in momentul de fata alte alternative mai bune. Am ajuns la aceasta concluzie pentru ca am nevoie de mobilitate, un lucru pe care contul curent nu prea mi-l ofera.

Am inceput sa testez, cont la Gmail am de mai multa vreme, la fel si la Yahoo, niciodata insa nu le-am folosit serios.

Google imi place pentru ca e simplu, curat si ofera foarte mult spatiu, pe langa asta am insteles ca are destule facilitati interesante si folositoare, deocamdata e pe primul loc in lista mea.

Yahoo, aici incepe partea proasta, pe langa faptul ca versiunea veche a Yahoo Mail imi aduce aminte de webmailul anilor 2000, Yahoo Mail Beta mi se pare un dezastru. Inteleg ca e la moda Web 2.0, cat mai multe aplicatii desktop adaptate si transformate pentru internet, dar ce au facut cei de la Yahoo mi se pare ca e putin peste limita. Nu stiu la ce s-au gandit, o interfata de client de mail care ia o vesnicie sa se incarce, apoi trebuie sa stau la fiecare comanda nu stiu cate secunde pentru a reactiona. Sa nu mai vorbesc de scroll, la un singur click al rotitei sta ca un Outlook Expres sub Windows 98 cand deschide un mail cu virusi, daca dai o rotire sanatoasa stai pana la batranete sa se incarce lista. Probabil acum exagerez cu timpii astia, dar cand la Gmail de exemplu un mesaj se incarca instant, cand Thunderbird merge cu viteza luminii, cele 2 secunde pe care le ia Yahoo sa incarce un mesaj sau o lista sunt o vesnicie. Nu vad de ce as trece de la ceva foarte rapid si simplu la o aplicatie greoaie si incarcata.

Deocamdata raman la Thunderbird si mailurile “imobile”, voi mai testa pe parcurs Gmail, de Yahoo Mail sa nici nu mai aud.

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply