Despre scoala si carti

Nu stiu cum e in alte domenii, in informatica insa am observat in ultima vreme un fenomen destul de ciudat. Stiu ca e la moda sa scoti o carte, ai un rand in plus pe CV, scoti un ban in cazul in care obligi studentii sa o cumpere samd.

Anul trecut am facut Java la scoala, la POO am facut cu doamna Carmen Holotescu de la Timsoft (mi-a placut foarte mult cum a fost structurata materia si cum s-au desfasurat cursurile, nu acelasi lucru pot sa-l spun despre ce s-a intamplat la C# in semestrul 2), la o alta materie am facut iar Java, din pacate, aici nici profesorul nu prea stia despre ce era vorba. Am decis astfel sa cumpar o carte de Java, scrisa de un oarecare profesor de la Timisoara. Nu am mai avut timp sa ma uit peste ea si am uitat-o intr-un sertar.

In semestrul 2 a trebuit sa facem un proiect important in Java, am ales sa ma documentez din respectiva carte, din pacate insa am avut surpriza sa observ ca majoritatea exemplelor si functiilor erau scrise gresit si cartea era plina de erori. Cine stie, probabil s-au multumit sa traduca diferite carti scrise in engleza si nu s-au mai gandit sa si verifice continutul. Ne mai miram apoi de ce nu exista universitati din Romania in primele 500 din lume.

No comments yet.

Leave a Reply