Teoria conspiratiei

Nu imi dau seama daca ceea ce se intampla cu Fifa 07 e facut intentionat, dar jocul asta e un adevarat cosmar. Nu ma refer aici la cei care il joaca si cumpara, va vorbesc acum din prisma editorilor.

An dupa an incercam sa facem cele mai bune patchuri, in trecut ne-am impiedicat de cateva ori, am invatat insa si pe parcurs am inceput sa ne perfectionam. Imi aduc aminte ca in perioada 2003-2004 lansam patchurile RCIF/RLSP la cateva minute dupa ce le terminam. Nu faceam teste decat pe parcurs, totul iesea in momentul in care ultimul fisier era gata. Am avut foarte multe probleme din cauza acestui stil de lucru.

Fifa 06 a fost surprinzator de editabil, foarte putine probleme au aparut pe parcurs, totul s-a rezolvat in cateva ore, astfel, anul trecut am reusit sa scoatem printre cele mai bune patchuri pentru Fifa 06, cireasa de pe tort fiind RLSP 2006 v2 ce continea aproape 100 de echipe.

Fifa 07 este insa un adevarat cosmar, pentru fiecare problema rezolvata, apareau cel putin 2 probleme noi. Am reusit, cu multe nopti nedormite si multi nervi, sa le rezolvam. Majoritatea problemelor au aparut de unde nu te asteptai si partea ceamai proasta e ca au aparut acolo unde Fifa 06 mergea fara nicio problema. Din cate am aflat din diferite surse, se pare ca exista anumite limite si bariere (care, culmea, nu existau in demo) pe care pur si simplu nu le poti trece, in momentul in care ai depasit linia, tot castelul de carti se prabuseste.

Nu inteleg de ce si de unde au venit aceste limitari. Poate EA si-au dorit sa faca un joc cat mai stabil, poate nu mai vor ca lumea sa editeze jocurile (vezi evolutia editoarelor pentru Fifa, Creation Center a devenit o gluma, editoarele serioase au disparut). Poate am devenit noi prea rigurosi si spre deosebire de anii trecuti testam jocul mult mai serios. Ne-a luat 3 saptamani sa terminam RLSP in acest an, anul trecut a durat 3 luni aproape, poate si aici e problema.

Va intrebati cand va aparea RLSP? Va aparea in momentul in care suntem siguri de tot, timpul ne este limitat, de aceea va rog sa aveti rabdare si sa nu mai intrebati cu fiecare ocazie care e data aparitiei, asta e tot ceea ce va cerem.

Tags: , ,

11 Responses to “Teoria conspiratiei”

  1. Jokes 19 October, 2006 at 12:44 #

    M-ai pus pe ganduri cu postul asta,sincer. . .

  2. poli tm in fifa 19 October, 2006 at 13:25 #

    acum sa inteleg ca v-ati razgandit si o sa scoateti patchu??

  3. Jokes 19 October, 2006 at 14:55 #

    Din moment ce a fost scoasa stirea de pe site,era logic ca s-au razgandit in privinta retragerii patch-ului.

  4. stefan 19 October, 2006 at 15:09 #

    il scot ca am plecat eu, altfel nu mai vedeati RLSP in vecii vecilor.

  5. eu 19 October, 2006 at 15:55 #

    si lucrurile facute de stefan raman in patch? :)

  6. stefan 19 October, 2006 at 16:03 #

    nu :p

  7. klau 19 October, 2006 at 16:35 #

    apropo……….de ce ai plecat stefane ?

  8. Bogdan 20 October, 2006 at 06:41 #

    imi pare rau sa vad ca se destrama o echipa. oarecum cu plecarea lui Stefan (in mica sau mare parte) asta s-a intamplat. initiativa de a ramane constanti in crearea patchului RLSP este binevenita si apreciata de cei care cunosc ceea ce inseamna sa pierzi noptile by coding. toate cele bune si keep up the good work. Stefan, te-au nemultumit cei ce comentau la adresa ta/voastra sau e ceva din interior ceea ce te-a determinat sa pleci? merci, salut.

  9. stefan 22 October, 2006 at 23:01 #

    am plecat pentru ca romanii inca nu merita gratuitati si pentru ca m-am saturat sa fiu facut in toate felurile de niste “oameni” care nu sunt in stare sa priceapa ca patchul e gratis si il fac cand vreau eu cum vreau eu. am mai vazut cateva aberatii si pe forumul level, majoritatea lucrurilor rele spuse bineinteles ca erau despre mine. a ii spune cuiva ca este anlfabet daca nu e in stare sa scrie corect o propozitie e un adevar, nu o injuratura.

    PS nu dam 20 euro pe luna pe domeniu :p

  10. Dobre 23 October, 2006 at 23:30 #

    Cand am vazut pe site ca RLSP nu va mai fi va jur ca m-a lasat inima…Nu puteam crede ca singura mea sansa de a juca cu o echipa romaneasca in FIFA disparuse…Cand am vazut ca Stefan a decis sa paraseasca FIFARomania am zis ca s-a terminat…acum astept RLSP 07 cu nerabdare…Sper sa revina si Stefan la FIFARomanaia…Sper din tot sufletul…Ciao!!!

  11. klau 25 October, 2006 at 14:19 #

    ma da voi nu aveti nevoie de beta-testeri ? :P

Leave a Reply