Reclame pe un forum?

Citeam astăzi o insemnare de pe blogul oficial AdSense legată de eficiența și de modul în care poți să optimizezi modul in care sunt afișate reclamele pe un forum.

Trebuie să recunosc, la FifaRomania, reclamele de pe forum nu au fost niciodată prea profitabile și nici nu ne-am prea bazat pe ele. Eu întotdeauna am văzut reclamele de pe forumuri ca un obstacol in calea urmaririi subiectului, dar asta doar în cazul în care sunt plasate altundeva în afară de partea de sus sau de jos a paginii.

În poza de pe blogul AdSense ne este prezentat un exemplu în care un bloc de reclama este plasat fix in primul mesaj dintr-un topic. În cazul de fața, mie mi se pare foarte proasta amplasarea pentru ca distrage atentia utilizatorului de la mesajul subiectului.

Cea mai enervanta parte mi se pare că este plasarea reclamelor fie între mesajele din cadrul topicului, fie în cadrul mesajelor de pe parcurs. Pe lângă faptul ca fragmenteaza discutia, respectivele reclame si deranjeaza prin modul în care au fost incluse și pot duce până la faptul că un utilizator nici nu va mai citi topicul in continuare.

Întotdeauna forumurile care folosesc aceste metode mi s-au părut de o calitate îndoielnica. Acest lucru se datoreaza faptului că administratorii lasă impresia că ar face orice e posibil (și permis de termenii și conditțiile AdSense) pentru a-ți castiga un click și astfel pun pe primul loc banul și cantitatea (numărul cât mai mare de vizualizari) in detrimentul calității.

Același lucru s-ar putea spune și despre unele bloguri de la noi, însemnările care au un bloc de 250*250 de reclama in partea din stânga sus, reclama ce strica tot aspectul blogului mi se pare de prost gust.

Nu cred că se câștigă chiar atât de mulÈ›i bani (cel puÈ›in la noi, pentru că È™i la noi sunt destule forumuri, de bloguri nici nu mai vorbesc, ce folosesc astfel de practici) incat să merite sa îți pierzi o parte din credibilitate pentru asta.

No comments yet.

Leave a Reply