Windows Vista

Până să încerc Windows Vista, am auzit și citit o sumedenie de păreri negative și critici la adresa respectivului sistem de operare, iar parerea proastă pe care o aveam până atunci s-a risipit destul de repede. Multe dintre criticile aduse Vista mi se par nefondate, lumea nefiind foarte receptivă fața de lucrurile noi.

Fun facts:

  • sistemul porneÈ™te repede, chiar mai repede decât Windows XP
  • hard-ul nu este folosit excesiv
  • fiÈ™ierele se copiază la fel de repede ca în XP
  • toate programele È™i jocurile încercate au mers fără probleme
  • am avut sunet È™i nu am avut probleme cu grafica nici in momentul în care nu aveam driverele instalate (Aero nu merge fără driverele plăcii video, dar în rest totul e ok)
  • UAC mi se pare foarte folositor, mai ales pentru persoanele ce fac click pe orice le iese in cale
  • pentru shutdown È™i sleep nu trebuie să aÈ™tepti minute bune, aÈ™a cum spun unii

Părți negative

  • uneori, înainte de a aplica patchurile apărute săptamanile trecute, computerul nu mai ieÈ™ea din sleep
  • butonul cu logoul de Shut Down nu e chiar shut down ci hybernate/sleep
  • mod foarte ciudat È™i încurcat de management al reÈ›elei È™i a conexiunilor la internet, trebuie să treci prin 5 pagini ca să iÈ›i dai seama cum setezi un IP, regulile de sharing etc
  • undeva pe la 600Mb memorie folosită

Per total, Vista mi se pare un sistem mult mai bun decât Windows XP, se mișca mult mai bine, arată mult mai bine, se instalează mult mai repede, e mult mai ușor de folosit (în unele cazuri) și e un pas inainte.

Probabil se va întâmpla același lucru ca si cu XP-ul, la început toata lumea îl va urâ iar când va aparea următorul Windows, nimeni nu va mai vrea să se despartă de el.

Tags:

9 Responses to “Windows Vista”

  1. Jokes 23 August, 2007 at 22:38 #

    E bine de stiut!

  2. sisu_stelistul 25 August, 2007 at 01:00 #

    Probabil ca o sa incerc si eu Vista cat de curand, o versiune mai buna decat acea pe care o instalasem in decembrie anul trecut.

  3. DarkComy 2 September, 2007 at 02:40 #

    Minti!!!! Propaganda pentru Micro$oft!!! :D

  4. Urmelinho 25 September, 2007 at 22:23 #

    vreau si eu o parere despre vista, pentru ca esti mai “batrat” in chestiile astea. am un sistem modest dupa cum urmeaza:
    AMD Sempron 2200+, 512 DDR, placa video: ATI Radeon 9550 cu 256/128. merita sa il instalez? sau sa raman pe XP?

  5. kosmin 25 November, 2007 at 14:55 #

    urmelinho…nu se merita pe o asa configuratie iti dai batai de cap degeaba caci se misca destul de incet cu 512 la ram….eu am athlon64 3000+….1G ram dual…ati radeon 9600 cu 256\128..si mere foarte bine….nu se compara cu xp

  6. varuvasile 2 December, 2007 at 23:28 #

    vreau si eu o parere despre vista, pentru ca esti mai “batrat” in chestiile astea. am un sistem modest dupa cum urmeaza:
    AMD Sempron 2200+, 512 DDR, placa video: ATI Radeon 9550 cu 256/128. merita sa il instalez? sau sa raman pe XP?

    la aceste sistem daca te muti pe vista o sa joci doar soliter
    asa ca ramai pe xp

  7. Octavian 11 December, 2007 at 11:44 #

    Mac OS X, mai ales Leopard este mult mai bun. Am folosit Windows Vista si XP mult timp iar din vara asta am luat un Macbook Pro si pot spune ca un sistem mai stabil care sa fie si destul de compatibil n-am vazut mai bun ca Leopard sau chiar Tiger.

    Altfel, Vista mai are mult pana sa ajunga chiar la stabilitatea lui XP parerea mea.

  8. Romeo 3 April, 2008 at 16:50 #

    Vista e ok da sa ai si stem pe care sa ruleze adica ceva compatibil
    eu am intel core 2 duo la 2 ghz 3 gb ram pl video gf 8600 gt si doua hdd de 120 gb si da intradevar ruleaza ok dar nu mai ziceti ca nu ruleaza ok daca aveti un calculator care abia indeplineste minimum system req si voi puneti vista ultimate si vreti sa zboare totusi… incercat un home basic

  9. underground 30 September, 2008 at 23:52 #

    adevarat! vista merge mult mai bine decat xp daca ai un calculator bun, eu nu am avut probleme pana acum sa pice vista , xpul tot pica mai devreme sau mai tarziu, deci cei care zic ca vista nu e stabil nu stiu ce vorbesc, erori nu am avut ca pe xp, totul bine si frumos, consuma 600MB RAM + 200MB RAM Symantec AntiVirus… din 4GB (din care poate folosi doar 3,35 ca nu e pe 64-bit). Referilor la problema cu butonul de shut down, ei bine implicit e sleep, dar il poti modifica in shut down din control panel, butoneaza putin si vei vedea ca eu nu imi mai amintesc acum pe unde era… am avut si eu problema asta la inceput :) Salut!

Leave a Reply