Bluetooth si Vista

Dupa ce am laudat atat Windows Vista in vara anului trecut, acum am ajuns sa imi vina sa arunc cu laptopul pe geam din cauza mult prea sensibilului sistem de operare.

Am cumparat ieri un telefon nou, dupa ce batranul Sony Ericsson T630 a murit dupa o luna de suferinta si boala, si am zis sa-l adaug in lista de dispozitive bluetooth la laptop. Totul a mers perfect pana cand, astazi, am vazut ca am uitat sa opresc bluetooth-ul la laptop. Aici a inceput calvarul, de fiecare data cand opream bluetooth-ul, mai intalneam o cunostinta veche si albastra, BSOD-ul clasic cu care Windows ne-a obisnuit de atatia ani.

Se pare ca in momentul in care am adaugat telefonul nou la lista dispozitivelor de la laptop, s-au mai instalat vreo 2 servicii, de care nu aveam nevoie, care nu prea se pupa cu Windows Vista. E plin netul de probleme de acest gen (Vista+Bluetooth=BSOD), mai ales cand e vorba de servicii audio si de control (a diferitelor aplicatii) prin intermediul telefonului.

O singura chestie m-a surprins. System Restore chiar functioneaza. Tot timpul aveam impresia ca e acolo doar ca sa manance spatiu aiurea pe hard disk si sa lungeasca putin instalarea diferitelor programe si update-uri. Dupa revenirea la un restore point de ieri, totul e in regula, dar nu cred ca o sa reusesc sa ma stapanesc sa nu adaug telefonul din nou, pana nu-l fac sa mearga. :D

Later: L-am mai stricat inca o data, se pare ca instaleaza toate driverele automat. Daca vedeti in device manager la Human Interface Devices ceva legat de bluetooth, mai precis HID Bluetooth Controller, atunci nu e de bine.

Tags: , , ,

No comments yet.

Leave a Reply