Putina miscare

Una dintre putinele beneficii pe care le ai locuind in Arad o reprezinta malul Muresului. Chiar daca micuta noastra faleza (cred ca ajunge undeva pe la 4-5 Km) nu este intr-o stare mult prea buna, malul e locul ideal unde poti sa iesi si sa te relaxezi.

Vara e de obicei cea mai multa lume. De la batranii ce ies la aer curat, la elevii ce vin sa asculte o manea la mobil, toti vin sa se bucure de micul petic de natura ce strabate Aradul.

La ce-mi foloseste mie malul Muresului? Mi se pare ca e locul ideal unde poti sa alergi, iar putina miscare la sfarsitul unei zile grele e medicamentul perfect.

De aproape 2 ani am alergat si vara la temperaturi de 38 de grade, iarna la -5, pe ploaie si zapada, si fiecare metru a meritat. Faptul ca dupa o zi in care cine stie cate s-au intamplat sau pur si simplu ai stat toata ziua in fata calculatorului, cei cativa km alergati te vor ajuta sa lasi totul in urma sau pur si simplu sa-ti iei portia de exercitiu fizic pentru ziua respectiva.

La sala nu mi-a placut niciodata, e plin de oameni destul de ciudati, chiar daca au aerisire, tot timpul va fi un miros specific incaperilor unde se face sport si de multe ori e inghesuiala.

Beneficiile joggingului/alergatului, cel putin pentru mine, sunt mai multe: aer curat, mult spatiu (de aceea prefer un spatiu mai intins in locului unui teren, niciodata nu mi-a placut, mai ales la scoala, sa alerg intr-o bucla mica pana ametesc) si multa natura in jur.

Pe langa toate astea, e mult prea frumos cum se reflecta luna in Mures seara, sau cum se vad stele pe cer cand e senin, mai ales acum in februarie cand se vede perfect constelatia Orion :D . Da, stiu, e “cheesy”, dar e mai bine decat sa stai intre 4 pereti toata ziua. :)

Tags: , ,

4 Responses to “Putina miscare”

  1. bastylica 5 February, 2008 at 11:21 #

    eu alerg de doua ori pe saptamana dar la fotbal. De cativa ani buni joc fotbal la sala, a ajuns sa fie ca un drog.

  2. mns 5 February, 2008 at 11:23 #

    Si eu merg duminica la fotbal, vara jucam la Activ Club, au un teren super acolo. Acum iarna am mers si noi la o sala, dar nu e acelasi feeling. :)

  3. florind (veverita) 6 February, 2008 at 02:53 #

    rusine mie nu am mai vazut malul Muresului de asta vara (cred) …chiar va “invidiez ” ca mai aveti timp si pentru asta :)

  4. shadow 9 March, 2008 at 11:36 #

    …pacat de aia cu maneaua:P k nah nu trebuie bagati in seama:P dar dk ei “se relaxeaza”…

Leave a Reply