Feedreader: Online vs. Offline

De cativa ani incoace, feedurile (RSS, Atom etc.) au capatat o importanta tot mai mare in peisajul internetului, iar in ziua de azi orice site important ce ofera continut actualizat des ne da posibilitatea de a ne abona la un feed.

Intrebarea mea este urmatoarea: care ar fi avantajele si dezavantajele unui feedreader online versus un feedreader offline?

Pana nu demult foloseam Mozilla Thunderbird ca si client de mail si feedreader, dar cum am trecut cu mailurile la Google Apps, am inceput sa-l folosesc din ce in ce mai rar. Cum practic acum folosesc 3 computere (1 la munca plus laptopul si PC-ul de acasa) imi este destul de greu sa mai folosesc un reader offline, mai ales ca Thunderbird e instalat pe PC-ul de acasa, pc pe care nu il mai folosesc atat de des.

Pentru cele mai importante feeduri folosesc Live Bookmarks Toolbar din Firefox, toolbar folosit de multi doar pentru pagini favorite. Aceasta nu e insa o solutie in cazul in care vrei sa urmaresti foarte multe feeduri.

Din cele online, prea multe nu prea stiu sa fie, doar Google Reader (care mi se pare mult prea impersonal si rece, niciodata nu mi-a placut) si Bloglines (nu l-am mai folosit de foarte multa vreme, dar in scurta perioada in care l-am folosit mi-a placut).

Asadar, online sau offline?

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply