Despre vot

Am fost atat de plictisit in ultimele 2 zile incat am ajuns sa ma uit pe Realitatea TV la emisiuni electorale. Ieri a fost o emisiune cu un candidat de la PNL, nu-i retin numele, Radu Berceanu de la PDL si inca un candidat de la PSD, la care, din nou, nu i-am retinut numele. Astazi a fost o alta emisiune unde erau ceva mai multi invitati, printre ei numarandu-se si Adrian Nastase.

Uramarind emisiunile am ajuns la concluzia ca politicienii stiu, stiu ca noi ii uram si la fel, si noi stim ca ei nu vor face absolut nimic daca vor fi alesi. Majoritatea au o atitudine extrem de aroganta si smechereasca. Daca te uiti si compari discursul unui politician de la noi cu discursul presedintelui ales al SUA, te sperii. Cred ca majoritatea politicienilor romani fac intentionat treaba asta pentru ca:

  1. persoanele ce nu suporta atitudinea pe care o au, persoanele care s-ar gandi de 2 ori inainte sa puna stampila pe buletin sunt alungate si indepartate de urne, asta pentru ca ei sunt cei mai periculosi
  2. cei fara educatie ce prefera prefera bascalia si umorul ietin vor gusta din plin atitudinea respectiva si cel mai probabil vor merge sa-i voteze, astfel, ei sunt cei importanti, pentru ca sunt multi si manevrabili

Hai sa luam un exemplu. Fiecare partid vine si propune sute de km de autostrada. Avand in vedere ca pana acum ca s-a facut un segement al unui segment din Autostrada Transilvania, cum poate veni cineva sa ne spuna ca in urmatorii 4 ani vor face 1000 si ceva de km de autostrada.

Aici in vest ar fi trebuit sa se construiasca prelungirea la A1 (Nadlac – Arad – Timisoara – Lugoj – … – Bucuresti). Autostrada asta ne priveste pe toti cei de aici din zona direct, si nu e vorba doar de autostrada A1 ci si de Autostrada Transilvania*, asta pentru ca un drum Arad – Cluj il faci in 4-6 ore, Arad – Sibiu de la 6 ore in sus, Arad – Bucuresti nici nu vreau sa ma gandesc. In acelasi timp, la Budapesta sau Viena, odata iesit din tara, ajungi in 2-4 ore.

De fiecare data cand apar stiri legate de autostrada, tot timpul auzim acelasi lucru: “in curand se va desemna executantul”, “suntem in faza de analiza a propunerilor”, “exproprierile bat pasul pe loc” etc.

Dupa ce ca in 20 de ani nu au facut mai nimic, si toate partidele mari din cursa electorala au fost deja la putere, dupa ce ca se acuza unii pe altii, fiecare uitand ca au condus tara un numar de ani in trecut si au avut deja sansa sa faca ceva, dar nu au facut-o, acum vin toti cu un zambet pe fata, recunoscand indirect ca nici ei nu mai cred in promisiunile pe care le fac si ne cer sa-i votam.

Cu toate cele spuse mai sus, voi incerca sa ma documentez in legatura cu cine candideaza in colegiul meu, chiar daca despre foarte multi e imposibil sa gasesti informatii, si voi merge sa votez cu speranta ca cel pe care voi pune stampila va fi totusi diferit.

* Stiati ca Bechtel, cei care se ocupa de Autostrada Transilvania, s-a ocupat de constructia unei mine din Papua Noua Guinee. Aceasta mina dintr-un munte de cupru a fost construita intr-una dintre cele mai izolate si inaccesibile locatii de pe planeta. Si-au pierdut oare indemanarea dupa 30 de ani?

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply