WYSIWYG, or is it?

Cred ca absolut toate solutiile de publicare a continutului, site-urile, aplicatiile online, in special WordPress, se folosesc de editoare WYSISYG (what you see is what you get). Cel mai intalnit editor e TinyMCE de la Moxiecode, e usor de implementat, usor de customizat si usor de folosit.

Daaaaarrrrrr, dupa cum scrie si pe site-ul oficial, acesta este un editor WYSIWYG, problema este ca niciodata ceea ce vezi nu este ceea ce vei obtine, asta pentru ca in toate editoarele continutul, adica ceea ce editezi este o pagina alba cu font negru, in timp ce pagina pe care vei publica articolul are o cu totul alta infatisare.

Asadar, mai sunt editoare WYSIWYG? Nu spun ca ar trebui ca editorul sa prezinte pagina exact asa cum va fi ea publicata, dar in unele cazuri e foarte folositor sa incerci sa vezi dinainte live (nu folosind un preview) cum arata textul introdus.

TinyMCE ofera posibilitatea de a incarca un css cu stilul continutului editorului, astfel ca nu trebuie decat sa iei stilul paginii finale, il coafezi putin si il trimiti la TinyMCE, astfel ai un editor WYSIWYG in adevaratul sens al cuvantului.

Textul in editor Textul in pagina

Nu e mai ok asa?

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply