intu.ro/do beta

A mai trecut ceva timp si am reusit in sfarsit sa pun sus modificarile aduse la intu/do. In posturile anterioare referitoare la intu/do am scris despre cateva functionalitati pe care as fi vrut sa le implementez. O parte din ele le-am introdus in ultima versiune, la o parte am renuntat (mai degraba un singur punct, sublistele, ceea ce poate ar fi facut putin mai complicata aplicatia, si nu cred ca era cazul). O lista cu lucrurile noi:

Calendarul se misca ceva mai repede. In momentul in care un task e editat sau adaugat, calendarul nu mai sare automat la ziua curenta. In cazul in care sunt multe taskuri, calendarul se redimensioneaza automat. Pe langa toate cele mentionate, zilele nu mai apar automat, ci intregul calendar gliseaza in stanga sau dreapta (probabil asta e cea mai putin importanta chestie, dar nu m-am putut abtine).

A fost introdusa o pagina de optiuni. In cazul in care cineva vrea sa-si schimbe numele primit de la contul principal (Google, Yahoo, Facebook etc), poate sa o faca din optiuni. Se poate seta si fusul orar, care este setat implicit pe cel al Romaniei (nu e chiar frumos, dar probabil se va rezolva in viitor).

Acum se pot exporta datele din cont in format iCalendar. O optiune permite salvarea datelor corect, ca si o lista de To-Do si poate fi folosit linkul sau fisierul cu orice program/dispozitiv ce suporta liste de taskuri. A doua optiune e pentru Google Calendar, care (nici pana acum!) nu suporta formatul VTODO, si exporta datele ca si evenimente de calendar. Ultima optiune e pentru feedreader, existand astfel posibilitatea de a urmari si mai usor lista cu taskuri.

Daca un calendar poate fi exportat, e normal sa existe si o functie de import. In cazul in care aveti un fisier iCalendar, puteti sa-l incarcati, iar intu/do va citi datele si le va importa.

Daca cineva nu e multumit de aplicatie, sau pur si simplu vrea sa-si stearga toate datele, acum o poate face foarte simplu cu functia de stergere a contului. Intu/do va sterge toate informatiile legate de cont.

Controlul din taste e imbunatatit si functioneaza si in Internet Explorer.

Am schimbat si pagina principala/de login, noua versiune aratand ceva mai bine decat prima, care a fost facuta doar pentru ca sa fie :) . Sunt acceptate la login si conturile de Twitter si Flickr.

Cam atat pentru moment. Daca si o persoana o considera folositoare, eu ma declar multumit. :D

No comments yet.

Leave a Reply