Care-i faza?

Multa lume s-a intrebat, “care-i faza cu site-ul?”, poate a venit vreamea sa clarific putin situatia. Pana anul trecut, mai precis 17 octombrie, FifaRomania avea site, vizitatori (am atins 1000 pe zi in perioada respectiva), stiri si zona de download. Totul s-a sfarsit cand a fost o problema sau un upgrade la Computergames, vina este insa a mea, in urma caruia o buna parte din site nu mai functiona. Site-ul era format din tot felul de scripturi (Pafiledb, CuteNews, AdvancedPoll etc) ce nu stiau ce sa faca sub noua versiune de PHP. Din pacate, eu fiind un mare lenes, nu am continuat sa lucrez la micul CMS (content management system ce era destinat FifaRomania) de care m-am apucat prin martie 2005.

Vremea a trecut, eu nu am mai avut timp de site si am descoperit magia programarii orientate pe obiecte (datorita Java si C#), astfel mi-a venit iar pofta de a lucra la site, din pacate codul scris in urma cu un an era prea prost, astfel m-am decis sa o iau de la capat, punand in practica magia POO din PHP 5.

Mult nu mai este, acum nu trebuie decat sa adaug toate fisierele vechi in zona noua de download (si sunt multe) plus niste mici modificari si adaugiri.

De ce a durat insa atat? Pai in primul rand pentru ca eu sunt lenes, in al doilea rand pentru ca am lucrat la vreo 2-3 proiecte ce au fost mai importante decat FifaRomania (trebuie sa ne castigam o paine de pus pe masa, nu?) si cam atat.

Probabil la prima vedere, site-ul nu va fi prea impresionant, partea frumoasa e insa sub capota. Sa vedem ce contine:

  • zona de admin prin care se controleaza tot site-ul
  • posibilitatea de a adauga, modifica, sterge grupuri de admini
  • sistem de permisiuni prin care se poate seta accesul unui grup la oricare din sectiunile de administrare (asta pentru ca nu ne vom ocupa doar noi de site, poate cineva va posta stiri si nu are rost sa-i dam acces la alte zone mai sensibile)
  • adaugare, editare, modificare, sterge de pagini si articole printru-un editor WYSISYG
  • sistem de management al fisierelor din zona de download (cum noi suntem pe un plan relativ mediu de hosting a trebuit sa fac un sistem mai special de download pentru a folosi uniform traficul)
  • galerie de imagini (ce va avea stranse legaturi cu sistemul de articole/pagini si download)
  • multe chestii WEB 2.0: rounded corners, feed-uri RSS, lipsa completa a tabelelor, valid XHTML&CSS (la asta mai lucrez)

Mai e de lucrat la partea de SEO si la cautare in site, dar asta nu ma va opri sa pun site-ul online, important e ca vom avea din nou stiri, articole si zona de download.

Tags:

3 Responses to “Care-i faza?”

  1. Jokes 13 September, 2006 at 11:23 #

    Insemana ca va fi un super site!!!Bravo mns!!!

  2. stefan 13 September, 2006 at 12:08 #

    mns, nu mai folosi cuvinte asa mari ca sa iti justifici lenea =))

  3. Toni 17 September, 2006 at 17:47 #

    Bravo mns! Apropo si eu fac P.O.O. cu tot cu programarea in C si C++! Bafta!

Leave a Reply