Pret si calitate

Mi-am cumparat in urma cu 2 sau 3 ani o pereche de casti Sony, nu sunt cine stie ce, sunt din clasa medie (de walkman), dar au un sunet excelent. La vremea respectiva au fost destul de scumpe, mai ales daca luam in considerare clasa lor. Pana acum si-au facut treaba excelent, le-am calcat, am tras de fire si inca mai se tin tare, nu au nicio problema si se aud excelent.

Saptamana asta m-am gandit sa-mi cumpar un nou set de casti, mai performant cica. Prea mult noroc nu am avut pentru ca la Diverta, unde am gasit o pereche de casti Philips despre care citisem pe net, a fost ceva urgenta, au inchis magazinul in miezul zilei si au dat toti clientii afara.

Un prieten mi-a recomandat niste casti A4 Tech, nu stiam nimic de calitate/performante, el mi-a spus doar ca sunt foarte bune, pe langa asta, imi placeau cum arata, au un aer profesionist si sunt chiar ieftine. Eu m-am gandit ca daca se pricep sa faca tastaturi cu taste inclinate, cei de la A4 Tech se pricep si la casti :D. Din pacate, surpriza, m-am inselat, nu se aud chiar prost, dar diferenta dintre cele 2 modele e destul de mare, in timp ce la Sony ai un sunet clar, la castile “profi-look” sunetul e prea infundat si sters. Bine ca nu au fost scumpe, acum ma gandesc ca le-as putea folosi iarna pe post de aparatoare de urechi, sunt destul de confortabile si sunt foarte placute la purtare, am ajuns sa le port cateodata doar pentru ca imi place sa le port. :D

Concluzia: de multe ori lucrurile ieftine, chiar daca arata bine, sunt de o calitate indoielnica. Data viitoare voi fi mult mai atent, prefer sa dau un ban in plus dar sa stiu ca am cumparat ceva durabil si de calitate.

3 Responses to “Pret si calitate”

  1. Andu 20 September, 2006 at 00:55 #

    Eu am ajuns sa evit firma asta dupa ce vreo 3 perechi de casti mi s-au rupt din senin, fara sa le bruschez. Si n-am fost singurul in situatia asta.
    Acum am doua modele de Philips si sunt foarte multumit de ele, si ca sunet, si ca confort. Iar pretul a fost de vreo 700 de mii pentru cel mai scump model.

  2. mns 20 September, 2006 at 03:01 #

    Nu am avut norocul sa cumpar castile Philips. Astea le-am testat 2 seri dar pe langa faptul ca iti incalzesc aiurea urechile mai si ramai cu o durere si te jeneaza. Acum au inceput sa si scartaie.

  3. AcseL 9 October, 2006 at 23:10 #

    Eu am castile astea(http://www.a4tech.com/en/images/products/Accessary/AH-800-1B.gif). Foarte multumit de ele!

Leave a Reply