Tu crezi in Romania?

Pana nu demult avea o oarecare incredere in tara asta. Ma gandeam ca nu ar avea rost sa parasesc Romania, noi tinerii trebuie sa ramanem aici, sa muncim sa ducem tara spre cele mai inalte culmi ale progresului. Ultima perioada mi-a dat insa sistemul peste cap.

Imi este foarte greu sa-mi imaginez cum va mai iesi poporul asta din starea de a se complace in mizerie si prostie, cred ca nici in 100 de ani nu vom ajunge la luminita de la capatul tunelului.

Ce ma deranjeaza cel mai mult e atitudinea oamenilor. Eu imi incep ziua bine-dispus, incerc sa ma comport cat mai frumos, sa fiu politicos, dar nu ai cu cine. Tot timpul trebuie sa dai peste un nefericit care iti va da peste cap toata ziua.

Cel mai mult ma enerveaza unii batranii, batranii care cred ca totul li se cuvine.

Am fost la niste spectacole la Filarmonica, aveam loc pe bilet, loc care mi-a fost ocupat de niste babe. balconul avea aproape 150 de lcouri, 20 erau ocupat si ele s-au pus fix pe locul meu. daca eu faceam asa ceva, cred ca iesea un scandal monstru.

O alta intamplare ce mi-a dat peste cap toata ziua, s-a intamplat la Finante. Las o batrana sa intre si ea ce face? Imi inchide, sau mai degraba trage cu toata puterea de usa, si ma loveste in cap. Nu si-a cerut scuze, nimic, doar a bolborosit ceva, deranjata fiind ca am avut tupeul sa-i reprosez ca mi-a lovit cu usa si a mers mai departe.

O alta categorie interesanta e foarmata din functionarii de la institutiile statului. Oamenii astia sunt un exemplu perfect de scarba si ura. Inteleg ca au multe de suportat, dar de ce trebuie sa se comporte cu toata lumea ca si cu niste gunoaie.

Soferii romani sunt o specie aparte, in special taximetristii, mai ales cei cu Dacii vechi si mancate de rugina. Ne miram ca mor atatia oameni pe sosele, pai la modul in care se conduce la noi, eu ma mir cum inca suntem peste 20 de milioane de oameni in Romania. Pe langa faptul ca nu se respecta nici o regula de circulatie, mai au si tupeul sa faca pe desteptii. Toti analfabetii veniti de la coada vacii au ajuns sa primeasca permise de conducere, oameni care nu ar fi in stare nici macar sa isi citeasca adresa din buletin.

Cel mai mult imi plac bastanii soselelor, dupa mine, ei se impart in urmatoarele categorii:

  • VW Passat, Audi A4/A6, aduse din Germania, an de fabricatie 2000-2002, culori: albastru metalizat inchis, verde metalizat inchis. Ei sunt un fel de faraoni wannabe, nu-si permit sa-si ia o masina adevarata de mafiot, asa ca apeleaza la masini second-hand din Germania pentru ca “is mai bune decat astea de la noi, de ce sa dai 11000 de euro pe o masina de fatalai cand poti da 9000 pe una din Jermania, masina cu stil
  • BMW din anii 1980-1995, astia sunt un fel de cocalari aflati la limita dintre Guta si Tiesto. Isi cumpara BMW mancat de rugina pentru ca e masina puternica, masina cu care poti sa faci liniute noaptea pe bulevarde
  • orice masina de lux/sport (chiar daca nu ai unde sa o conduci), argintie de preferinta, foarte lucioasa, , astia sunt mafiotii adevarati, cei ce au distrus pentru totdeauna marci ca Mercedes, BMW etc. Ei sunt oamenii aia pentru care nu mai exista nici o lege si pot face absolut orice, asta pentru ca nimeni nu-i va intreba nimic.

Sfarsitul primei parti.

3 Responses to “Tu crezi in Romania?”

  1. saint 28 December, 2006 at 13:05 #

    interesant… nu ai ce face, asta e Romania! Daca pleci… unde pleci? In Statele Unite? Sincer, mi se pare o tara de cacao (SUA), deoarece, e impartita in 2 grupuri: bogati si saraci! Aia bogati, conduc tara, iar ceilalti… acolo, daca esti bogat, poti sa iti platesti facultatea –> devii doctor, si tot felu` de meseri! Daca esti sarac, ce devii? Scuze ca am inceput cu SUA :D! Deci nu stiu unde ai putea pleca, fiindca nicaieri nu e perfect! Dar probabil mai bine ca in Romania! Insa, incearca sa vezi si partile bune ale Romaniei!

  2. andrei_jorin 29 December, 2006 at 21:57 #

    Din pacate, cei care se gandesc sa paraseasca aceasta tara sunt chiar acel tip de oameni de care Romania are nevoie pentru a renaste.Nu poti insa sa te dezvolti ,atat din punct de vedere social,economic,spiritual, intr-o tara in care respectul fata de ceilalti (si poate chiar fata de sine) este 0.
    Pana nu ne vom schimba mentalitatea, noi ca popor, nu putem discuta despre cele mai inalte culmi ale progresului.Atata timp cat in Romania domneste starea de “lasa-ma sa te las” nu vom ajunge niciodata din urma Occidentul.
    Nu prea poti vedea partile bune ale Romaniei pentru ca in fiecare moment te lovesti de anumite persoane care te fac sa regreti ca inca traiesti in aceasta tara, ceea ce este foarte grav.
    In momentul actual nu am incredere in Romania, dar sper ca situatia se va imbunataii odata cu disparitia comunistilor din scheletul societatii.

  3. DarkComy 2 January, 2007 at 19:52 #

    mns , sa vezi cum e in Bucuresti.

    Eu probleme cu batranii am in mare parte doar in mijloacele de transport in comun , daia nici nu ma asez pe scaun chiar daca am de mers 10-15 statii … iar acum din obisnuinta nu ma asez nici daca e autobuzul gol . Dar eu am gasit o solutie , ma duc si ma intorc pe jos de la facultate 30 min dus si 30 de min intors.

    Eu am o vecina in bloc , o baba nesimtita , de fiecare data cand o vad ii tin usa deschisa sau ii dau “Buna Ziua” … iar ea trece pe langa mine fara sa zica un nenorocit de ” Multumesc” sau “Buna Ziua” ….iar acum de fiecare data cand o vad tin usa deschisa si cand mai are un pic o inchid ….muhahaha

    Cat despre functionarii publici stiu ca sunt sictiriti si ma enerveaza cand ma trateaza cu ura si scarba dar totusi nu cred ca putem noi sa intelegem la ce sunt supusi.

    In concluzie , populatia acestei tari este una frustrata si nesimtita si o sa ne ia foarte multi ani sa remediam asta ………daca se mai poate

Leave a Reply