Musafiri nepoftiti

Am fost nevoit sa instalez saptamana trecuta Corel Graphic Suite X3, nimic ciudat, asta pana cand, dupa 2 zile, m-am trezit pe ecran cu o chestie numita Install Shield Update Manager.

Install Shield Update manager e o aplicate ce monitorizeaza aplicatiile (instalate probabil prin Install Shield) si face update-uri. Partea ce mai tare e ca eu nu am cerut sa primesc asa ceva, nu am avut optiune sa nu mi se instaleze si nu prea am posibilitatea de a-l controla.

Cand vine vorba de computere, nu urasc nimic mai mult decat o aplicatie care trebuie sa-si instaleze pe langa toti prietenii si toate programele suplimentare pe care nu le vei folosi niciodata. Cel putin eu nu le voi folosi niciodata, asta pentru ca nu suport ca un program sa faca tot felul de upgrade-uri suspecte.

Partea ce mai proasta e ca multe programe intra astfel in startup si ajungi sa blestemi ziua cand ai instalat programul X sau Y si apoi te-ai mai trezit si cu fratii lui. Din acest motiv urasc Java si updateurile lui, Corel pentru gunoiul cu Install Shield, Canon pentru cei 350Mb de programe instalate suplimentar pe langa niste drivere, Nero pentru backup, Apple pentru mizeriile aduse cu Quicktime etc.

Din pacate foarte multi au de suferit din cauza acestor porcarii, majoritatea userilor in momentul in care instalezaza ceva, in afara de Next – Next – Finish nu fac altceva si apoi se trezesc ca trebuie sa astepte 30 de minute pana se incarca Windows-ul si ca jumatate din taskbar e ocupat de icoanele din zona de notificari (nu stiu cum altfel sa numesc zona de langa ceas :D).

Partea amuzanta a acestei situatii e data de motivul pentru care aceste aplicatii vin cu alte 2-3 balarii pe langa ele. Totul e facut pentru a imbunatati experienta utilizatorului, adica aplicatiile se vor incarca mai repede si computerul va fi in siguranta din cauza update-urilor. Partea asta mi se pare geniala, hai sa incarcam computerl cu tot felul de aplicatii pe care nu le vom folosi niciodata.

Data viitoare cand veti mai instala ceva, uitati-va de doua ori inainte de a apasa butonul Next.

Tags: ,

No comments yet.

Leave a Reply