Scoala de soferi

Citeam acum cateva zile niste articole din Gandul si Evenimentul Zilei despre peripetiile unora la scoala de soferi. Multe persoane se plangeau ca sunt deja la a n-a prezentare si nu reusesc sub nicio forma sa ia examenul scris, iar in cazul in care reusesc, pica la proba practica. Deoarece procentul de promovabilitate e destul de scazut, politia s-a gandit sa refaca testele, astfel din octombrie vom avea alte teste. Nu era destul ca treceau cu bani toti imbecilii care se cred mici piloti cu bani, dar acum trebuie sa treaca si toti idiotii ce nu au nicio treaba cu condusul si regulile de circulatie.

Acum un an si ceva cand am dat si eu examenul, era obligatoriu (ne obligau cei de la scoala) sa mergem si la orele de teorie si trebuia sa dam 3 teste pe care daca nu le promovam, nu ne lasau sa intam la examen. Eu am facut toate intrebarile de vreo 2 sau 3 ori, am citit teoria si nu am avut probleme. Au existat insa foarte multi care nu au resut sa promoveze acele teste, profesorii insa le-au acordat o sansa si i-au lasat sa intre la examen crezand ca probabil vor invata ceva pe ultima suta de metri. In dimineata examenului, toti se plangeau ca nu au avut timp, ca spera sa le nimereasca etc. La rezultate, surpriza, micii scumacheri, nascuti cu volanul in mana, au picat. Inteleg ca te pricepi sa schimbi vitezele si sa manevrezi ambreajul, dar cat timp nu cunosti regulile de circulatie si nici macar nu ai bunul simt sa incerci sa citesti regulamentul, nu mi se pare normal sa primesti carnetul. Unii spuneau ca intrebarile sunt prea grele, pe naiba. Cred ca si o maimuta daca o lasi singura 2 saptamani cu cartea de teste in mana va reusi sa scoate punctajul minim pentru a promova examenul. Cand insa il dai deja de 3-4 ori si tot nu reusesti, deja cred ca ai probleme si nu ar mai trebui sa fii lasat sa mai conduci. Nici nu e de mirare ca toti desteptii sunt pe sosele acum si ca in fiecare zi auzi de un accident.

Macar selectia naturala ii curata pe cei mai viteji, din pacate de multe ori insa apar si victime nevinovate.

5 Responses to “Scoala de soferi”

  1. DarkComy 17 July, 2006 at 23:19 #

    Dar stiai ca se va schimba si traseul ? Poligon , traseu zi , traseu noapte etc.

  2. mns 17 July, 2006 at 23:22 #

    Eu am facut si poligon la scoala de soferi, am dat peste un instructor simpatic, dupa o ora m-am obisnuit cu poligonul. :p Noaptea e o placere sa conduci prin oras, mai ales daca esti incepator.

  3. DarkComy 17 July, 2006 at 23:25 #

    poate noaptea cand e liber ca sunt si unele seri cand e destul de aglomerat si daca prinzi o zi ca aia e nasol :D

  4. mns 18 July, 2006 at 01:22 #

    Lasa, tot e mai cul noaptea, bagi un baieti buni sau oamanea ca sa zbarnaie tabla pe masina, pornesti neoanele de sub dacie si da-i frate examen :D

  5. DarkComy 18 July, 2006 at 15:52 #

    si NOS daca se poate dar la ce gropi avem , mie ca zboara masina zeci de metri daca intri intr-una :))

Leave a Reply