4 ani de FifaRomania

Nici acum nu imi vine sa cred ca au trecut 4 ani de cand am pornit la drum cu FifaRomania. In 2001 si 2002 inainte de aparitia site-ului, jucam foarte mult Fifa, stiu ca in fiecare toamna asteptam cu sufletul la gura un nou joc, stateam apoi zile intregi si jucam.

Fifa 2000 l-am jucat cu un computer ce avea o placa grafica S3 cu 4Mb si a fost cred ca primul joc pe care il editasem. Nu era vorba de a edita direct jocul, asa cum facem acum, foloseam in schimb editorul din joc si astfel am inlocuit campionatul Greciei cu Divizia A. La Fifa 2000, un campionat putea fi inceput de mai multi utilizatori, asa ca bunul meu prieten habbib venea si jucam campionate intregi, el cu Rapid si eu cu Steaua, erau niste meciuri pe cinste.

La Fifa 2001 am editat pentru prima data fiserele jocului, stiu ca era inainte de evenimentele din 11 Septembrie cand am facut primele reclame pentru Fifa, erau cu Ilie Fotbal si Campofrio. Cand le-am vazut in joc eram in al noualea cer, nu imi venea sa cred ca am reusit. Cu timpul am mai facut si echipamente pentru Steaua, DInamo si Rapid.

Anii 2001-2002 (dupa aparitia Fifa 2002) au fost cei mai frumosi ani ai editarii Fifa. Soccergaming avea o comunitate uriasa si activa, zeci de patchuri erau lansate in fiecare saptamana, de la mingi, ghete, fete pana la stadioane si ligi intregi. Aceasta a fost si perioada in care a aparut FifaFx, un program care a salvat practic un joc care avea numai 5 stadioane. Si acum imi vine greu sa cred ca un joc Fifa a fost lansat doar cu 5 stadioane. In 2001 am lucrat la primul meu patch, impreuna cu SteauaBuchFan, in momentul in care l-am scos, si CatalinC7 a scos un patch similar cu Divizia A (al lui era mult mai bun). Imi aduc aminte cum stateam pe Soccergaming Downloads Center si postam comentarii rautacioase la patchul “inamicului” si ii dadeam note cat mai mici :D. La inceputul anului 2002, am facut un site mns-arad.cjb.net unde am publicat mai multe patchuri micute pentru Fifa 2002. Tot in acea perioada, impreuna cu o persoana cunoscuta pe Soccergaming (IndyeIceCream parca) am scos un patch ce adauga Romania in jocul Fifa World Cup 2002.

Cel mai important moment pentru FifaRomania a fost atunci cand SteauaBuchFan a reusit sa ne aduca (pe CatalinC7 si pe mine) pe un chat al echipei Steaua, pentru a discuta despre patchuri si despre posibilitatea de a lucra impreuna. Astfel am inceput sa lucrez la un site si in 6 august 2002 il aveam online la www.fifaromania.go.ro. Site-ul continea loturile echipelor din Divizia A, stiri din sport si lumea Fifa, am incercat si rezultate live din sport. Am inceput sa lucram si la primul nostru patch impreuna, care era destul de simplu. In vara lui 2002 am lucrat insa la cel mai mare patch romanesc pentru Fifa (asta pana la aparitia RLSP 2006 v2) care din pacate nu a mai fost publicat. Patchul respectiv continea un stadion sau doua, cantecele galeriilor pentru cateva echipe, spectatori si reclame pentru fiecare echipa si altele.

Cu timpul am progresat, an de an scoteam cel putin 2 patchuri cu Divizia A, plus alte patchuri mai mici pentru diferite echipe. DIn pacate, unii nu au mai putut sa continue alaturi de noi, astfel eddyjozsa (cel ce a lucrat la 2 stadioane in acea perioada) si GH02 (care a fost la noi doar o scurta perioada) au plecat.

In urma concursului Academia FifaRomania ni s-au alaturat Stefan si sanshine. sanshine a fost alaturi de noi aproape 2 ani, timp in care ne-a ajutat enorm, a lucrat la un TV Patch foarte bun pentru RCIF si a facut foarte multe lucrui pe care noi nu stiam sa le facem in acea perioada.

Pentru Stefan aloc un intreg paragraf. El a fost primul care a facut un patch intreg (Divizia B) la FifaRomania, patchurile lui CatalinC7 si ale mele cu Divizia A la care am lucrat singuri au fost publicate ininte de aparitia FifaRomania, la celelalte am lucrat impreuna. Chiar daca acum, patchul respectiv cu Divizia B ar parea inferior altor patchuri din acea perioada, munca depusa de Stefan a fost extraordinara. Cu timpul a invatat tot mai multe si aportul lui la RCIF/RLSP a crescut din ce in ce mai mult, el a fost cel care ne-a unit practic in ultimii doi ani si ne-a facut sa lucram. Aportul lui la ultimele versiuni RLSP a fost urias, mai ales la RLSP 2006 v2, fara el acest patch nu cred ca ar fi aparut niciodata. Sa speram ca va mai ramane alaturi de noi, chiar daca la sfarsitul acestui an scolar va avea bacalaureatul si admiterea la facultate.

In echipa mai ii avem pe Ratonu (care avea inainte sa vina la nou un site unde publica foarte multe echipamente, cand am auzit de el am ramas surprins ca mai exista cineva in Romania care face echipamente de calitate si nu e in echipa noastra :D ) si pe DeadHope, care a venit la noi de la FifaUnderground, si el a evoluat foarte mult de atunci, a facut niste mingi si echipamente senzationale.

Am trecut prim multe in toti acesti ani, forumul nostru a fost intotdeauna o comunitate deschisa (tuturor celor de treaba :D) si a servit chiar ca punct de plecare pentru un site a caror membrii nu prea ne suporta, nici noi nu-i suportam pe ei. Comunitatea ce a pornit FifaUnderground, chiar daca acum am inteles ca unii se cred cei mai vechi patch-maker romani, s-a inchegat la noi pe forum, la inceputurile lor chiar am incercat sa-i ajutam la site si la patchuri. Din pacate insa, chiar daca unii aveau intentii bune, au existat unele persoane ce nu se puteau opri din furat si injurat. Asta e insa, fiecare merge mai departe pe drumul pe care si-l alege.

Speram sa fim aici si peste 6 ani si sa sarbatorim impreuna aniversarea FifaRomania. Deocamdata sa ne vedem insa de prezent. In aceste zile vom avea in sfarsit noul site online, mai bun si cu mai multe informatii din intreaga comunitate.

Sa nu uit, as vrea sa le multumesc tuturor celor care au facut parte din comunitatea noastra, chiar daca acum nu mai sunt printre noi (pe forum): RaPiDuTz, LiviuRo, Reko, dj-cata, Floyd, Sarbu Mihail Bogdan si multi altii carora le cer scuze ca i-am uitat. Fara voi si vara ajutorul vostru nu am fi ajuns niciodata aici, va multumim.

Tags:

20 Responses to “4 ani de FifaRomania”

  1. Vladinho 6 August, 2006 at 14:44 #

    La multi ani :p

  2. Calin Andrei 6 August, 2006 at 15:20 #

    Sper sa ramaneti impreuna … echipa voastra, ca fara voi nu cred ca o sa putem juca si noi la FIFA un campionat romanesc.

  3. Marius 6 August, 2006 at 18:37 #

    fratilor sunteti cei mai tari..continuati tot asa…ca sa avem si la viitoarele Fifa patchuri cu echipele romanesti.!!!! LA MULTI ANI FIFAROMANIA !!!!!!!!!!!

  4. Romanu 6 August, 2006 at 19:14 #

    Mult’ani!

  5. Vio_85 6 August, 2006 at 21:37 #

    Tineti-o tot asa!!Faceti treaba foarte buna.

  6. neky_pancu 6 August, 2006 at 22:30 #

    Intr-adevar sunteti cei mai tari…va apreciez munk…sa o tine-ti tot asa…un singur lucru am sa va spun, dak a-ti reusi sa creati fete pentru cati mai multi jucatori ar fi extraordinar…La multi ani !!!!

  7. valentin moraru 7 August, 2006 at 14:27 #

    LA MULTI ANI!

  8. DogBv 9 August, 2006 at 09:55 #

    LA MULTI ANI! Va multumim! Fara voi, n-am fi reusit niciodata un derby steaua – dinamo in retea cu vecinul (cu care te certi la fiecare derby la o bere la tv). Fara voi, in ultimii 4 ani, n-am fi avut echipe romanesti calificate in grupele CL, si chiar castigatoare ale CL si Uefa. Fara voi, FIFA 01,02,03…06 ar fi fost un simplu joc de fotbal cu o groaza de echipe necunoscute din europa (vezi ligile inferioare din anglia, care parerea mea, n-au ce sa caute intr-un asemenea proiect). Fara voi, multi n-am fi stiut poate niciodata de legendarele echipe romanesti din anii trecuti (UTA, Ripensia….)
    Inca o data, va multumim si LA MULTI ANI!

  9. CzR 13 August, 2006 at 12:02 #

    La multi ani FIFA Romania!!!sunteti cei mai tari……nu am crezut k o sa joc vreo data in campionatul Romaniei la Fifa…..RLSP 2006 v2 e cel mai tare patch p care lam vazut……..La multi ani si noroc in continuare la cat mai multe patch-uri

  10. alexnico 13 August, 2006 at 18:51 #

    sunteti cei mai tari :) sper sa o tineti asa inca multi ani;)

  11. ULTRAS-DINAMO 14 August, 2006 at 17:24 #

    felicitari fifa romania pt patchurile realizate si tineti-o tot asa dar a r fi timpul sa iii dati drumul la site cu stiri arhive patchuri mai vechi etc
    ORICUM SUNTETZI CEI MAI TARi!!:D

  12. raZec131992 16 August, 2006 at 22:40 #

    Frate , sunteti cei care aducti divizia A , in fiecare fifa , asa , ca sper sa ramaneti impreuna , shi sa fiti always UP-TO-DATE , ca sa mearga treaba ok BV VOUA !!

  13. Buldogul 18 August, 2006 at 16:10 #

    Sunteti nemaipomeniti!!Am aflat de site-ul vostru decurand si mi-a cazut fatza!!!Nu credeam k o sa existe pacht-uri asa marpha!Vreau sa stiu si yo dak e adevarat k exista un pacht pt comentariu in limba romana??si dc nu merge sa bag toate stadioanele o data?adik care il instalez ultimul ala merge pacat oricum sunteti buni rau bafta in continuare si scoateti mai rpd pacht pt div la fifa 07:D BAFTA!!!!!!!!!!!

  14. VladUTZ 19 August, 2006 at 14:05 #

    Vreau sa va spun mult’ani fain si am o intrebare pentru voi: are cineva vre-un print screen sa vad cum era site-ul vostru inainte? (pe la sfarsitul anului 2004) abia atunci am aflat si eu de voi si nu mai imi aduc aminte prea bine cum era site-ul vostru…Bafta in continuare!!!

  15. supras_ 6 September, 2006 at 20:49 #

    sunteti cei mai tari!!!!!!
    LA MULTI ANI

  16. madalinho 10 September, 2006 at 23:36 #

    LA MULTI ANI FIFA ROMANIA pentru cei 4 ani de distractie pe care ne-ati oferito!Bravo baietzi! Tinetzio tot asa! Cat mai multe si tari patchuri sa creeatzi si odata cu aparitia jocului FIFA07, sa creeatzi un patch super tare (RLSP 07). Bafta in continuare si inca o data LA MULTI ANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  17. stelistul 14 September, 2006 at 14:29 #

    LA MULTI ANI!! SI MULTI INAINTE

  18. mariusss 28 September, 2006 at 13:37 #

    super tare fifa. acum am si fifa 07 si abia astept sa joc

  19. IuliaNO2 6 October, 2006 at 11:33 #

    La multi ani….inainte…felicitari pentru munk vostra…kre zic eu …este apreciata de jucatorii de FIFA din aceasta tara…asteptam un patch boon la O7….keep up the good work…;)

  20. radufifa 7 September, 2009 at 20:06 #

    de pe ce site pot sa downloadez fifafx 2002?..//plz///helpme!!!

Leave a Reply