Din UPS in GPS

Am fost astazi sa caut niste chestii la Iulius Mall si am intrat pe la Media Galaxy si apoi la Diverta/Best Computers. Motivul? Vreau sa-mi cumpar un UPS. Cum Media Galaxy si Best Computers sunt totusi niste magazine maricele, m-am gandit ca voi gasi ceva, macar sa-mi fac o idee despre piata, sa vad unde gasesc preturi mai bune.

La Media Galaxy doi vanzatori conversau si probabil discutau despre ultimul banc cu Bula, deoarece erau tare amuzati, le mai lipseau branza si slana asezate pe un ziar si imaginea era perfecta. Intreb daca au UPS-uri, stau, unu il intreaba pe celalalt: “ce e alea? gps d’ala cu harta?”, “nu ma, dinala de curent, nu avem asa ceva”.

La Diverta la standul Best Computers un flacau pe la vreo 17 ani, aceiasi intrebare, bolboroseste ceva, nu am inteles nimic si imi arata un Smartphone sau un Palm, nu stiu exact ce era, probabil si el a inteles ca era vorba de GPS. M-am uitat mirat la el si am plecat.

Daca tot am deschis subiectul asta, vreau sa mai scriu si despre niste intamplari din iarna. Merg la Altex hotarat sa-mi cumpar un card pentru aparatul foto. Ma uit in vitrina si-l intreb pe unu cat costa, ala sta, se uita, vede ca nu sunt preturile afisate, pleaca, se intoarce dupa 5 minute si imi zice ca nu stie. Il intreb daca nu poate afla, apoi imi spune ca stickul respectiv nu e de vanzare, e rezervat de cineva din decembrie si trebuie sa vina sa-l cumpere. La momentul respectiv eram in februarie.

Cu o luna inainte, tot la Altex, intreb de un aparat foto, cica il au, dar la Bucuresti, pe langa faptul ca era cu 2 milioane mai scump decat in alte locuri, aflu ca ar dura aproximativ 3 saptamani sa mi-l aduca. Asta era intr-o vineri, luni la ora 12 am comandat aparatul pe net de la un alt magazin, marti la 11 il aveam in mana.

Cireasa de pe tort acum si evenimentul care m-a convins sa nu mai cumpar niciodata nimic de la Altex. Veneam de la facultate si vad camionul ce aduce marfa in fata magazinului, un gigel mai destept descarca marfa in felul urmator: lua cutia cu boxe (cred ca erau ceva Creative 5.1), o arunca frumos si apoi o ducea in magazin rostogolind-o cu piciorul.

Nu inteleg cum ii angajeaza pe incompetentii astia, cred ca e la moda in ziua de azi ca toti cei ce nu au apucat un post de sofer de carucior la Selgros sau Metro sa se angajeze ca experiti IT.

5 Responses to “Din UPS in GPS”

  1. Angajat Altex 6 September, 2006 at 22:48 #

    In primul rand mi-as dori sa stiu cati ani si daca ai stat vreodata o luna la rand zi de zi 12 ore in picioare fara pauza de masa, ca sa iti castigi singur painea. Vrei magazin la nivel european, du-te frate in alta tara…aici asa salariu, asa munca. Nu mai judecati voi vanzatorii dintr-un magazin ca unii habar nu aveti cat de stresant e romanu’n ziua de azi si cat de incapabil e sa-si gaseasca o banala priza care e langa piciorul lui atunci cand intraba vanzatorul cu autoritate despre gasirea ei intr-un magazin nu totusi mare, in care sa te pierzi. Cine nu a lucrat niciodata in vanzari in Romania sa nu-si dea cu parerea sau sa faca comentarii. Intr-o tara in care toti dau spaga si stau smirna in fata autoritatilor (la notar, primarie, politie) si chiar a doctorilor, isi gasesc singurul loc in care sa-si etaleze calitatile de sef…intr-un magazin…. clientu e stapanul tuturor vanzatorilor (spune tot clientul), pai asta trebuie lasata la aprecierea vanzatorului. Daca vrea sa castige un ban(bonusuri din vanzari), atunci sa se poarte frumos cu clientul si sa-l serveasca cum trebuie, sa-i faca vanzare. El este cel in masura sa spuna cat de important este clientul pentru el. Nu clientul. Clientul se poate duce oricand la un alt magazin. Altex sau oricare alta firma particulara nu este de stat. Nu este platit vanzatorul din taxele care i se imputa oricarui om! Angajati-va macar 2 luni in vanzari si o sa vedeti despre ce vorbesc. Toti care au lucrat in vanzari pot sa-mi dea dreptate oricand. Si apropo! Aia despre care spui ca sunt niste incompetenti probabil ca asa sunt. Nu sunt insa expertii IT despre care spuneai. Probabil ca daca te asistau in vanzare acesti experti despre care tot spui, cumparai produsul respectiv cu 30 % mai mult (salariul unui expert – fata de al unui vanzator simplu, cat avem noi la Altex). Asa ca vrei si ieftin si cu experti si nu stiu ce…. mai lasa-ne frate. Fa si tu o dragoste ceva cu prietena (sau prietenul tau) si scapa de tensiune iar data viitoare cand te duci in magazin incearca sa fii si tu amabil cu vanzatorul si o sa vezi ca te serveste pe masura… nu-i mai da ordine ca si-asa o fac sefii peste masura. Si pan’ la urma sunt numai tineri in magazine, care au o taxa de platit la scoala, unii o chirie, si altii au familii care traiesc pe banii castigati acolo. P.S. Mai cautati si pe internet cand doriti sa achizitionati ceva important pentru voi, nu asteptati tot la gura vanzatorului. Pentru ca daca nu o sa va convina ce ati cumparat e clar ca voi sunteti principalii vinovati. Punct.

  2. Angajat Altex 6 September, 2006 at 22:54 #

    aaa….si era sa uit. ai muncit vreodata sa te intretii singur? Nu cred. Ti-a luat taticu sau mamica aparat foto si acum vroiai si UPS. Ca sa transferi un produs dintr-un oras in altul nu dureaza mai mult de o zi.
    Cum se descarca cutiile la Altex, se descarca in orice magazin al tarii(rostogolitul cu piciorul era o exagerare a manipulantului de marfa, dar exceptii de genu asta exista si la alte firme).Gata ca m-am saturat de tine!

  3. mns 6 September, 2006 at 23:01 #

    Vai vai vai, spune-i cuiva caruia ii pasa. Cat timp intru intr-un magazin cu banul in buzunar, ma astept sa fiu tratat normal si cu respect, nu cu indiferenta de un gelat care inca mai are slana si ceapa intre dinti.

    A, sa nu uit, UPS-ul ala vreau sa-l cumpar din banii de bursa. :p

    Stii care e diferenta dintre Altex de exemplu si un magazin oarecare? De la Altex nu voi mai cumpara niciodata nimic.

  4. Bogdan 20 October, 2006 at 06:55 #

    Cea mai buna alegere :)) Auzi, bai asta, angajatule la Alex. Te respect numai dintr-un singur motiv, ca lucrezi si orice munca este respectabila (atata timp cat nu este facuta in batjocura). Cred ca in momentul in care cineva intra intr-un magazin si vrea sa cumpere ceva platind pentru produsul respectiv bineinteles, se asteapta la cel putin calitatea descrisa de producator si nu se astepta la daunele produse de vreun idiot ca cel de care a povestit loggerul nostru. Money makes the world go run dude. Asta este, nu trebuie sa dai cu piciorul sa rostogolesti marfa ca nu esti in stare de altceva, asta este. Semnat unul care aidoma bloggerului cu bursa, s-a intretinut singur si inca o face destul de bine. (Working for Altex: SUCKS, SUCKS BIG TIME). Noroc.

  5. roxy 24 July, 2008 at 11:34 #

    am cumparat de la altex un aparat foto digital benq DC 740i,dupa ce mi-a explicat cum se regleaza aparatul ,cum se foloseste ….am constatat abia acasa ca nu aveam cablu de date .Cum poti folosi un aparat foto fara sa poti descarca fotografiile?Trebuia sa il am in pachet sau sa il cumpar separat?

Leave a Reply