De 2 x parola

Nu stiu exact cand si cum s-a inceput cu introducerea unui camp de verificare a parolei in momentul in care te inregistrezi pe diferite siteuri. Important este ca in ultima vreme mai toate formularele de inregistrare peste care dai iti cer sa introduci de doua ori parola, obisnuindu-ne toti sa introducem mecanic din nou parola in campul urmator (cel putin asta mi se intampla mie).

Acum urmeaza partea interesanta. In ultimele 2 zile am dat peste 2 site-uri unde inregistrarea era extrem de simpla (simplu in genul Web 2.0) iar dupa campul de parola urma cel de email. Cum eu nu eram prea atent, am scris parola intr-un input text, facand-o vizibila pentru oricine s-ar fi aflat in jurul meu. Nu spun ca este vina celor care s-au ocupat de respectivul site, pentru ca eu nu am fost atent, dar in cazul in care te abati de la o regula nescrisa folosita mai peste tot in ziua de azi, cred ca ar fi recomandat sa incerci sa avertizezi utilizatorii.

Ce se poate face? Daca esti cel ce se inregistreaza, de multe ori e bine sa citesti textele din formular, nu se stie niciodata ce se mai poate intampla. In cazul in care esti persoana de la celalalt capat al formularului, poate cea mai buna solutie in cazul asta ar fi sa scoti cat mai bine in evidenta faptul ca parola necesita un singur input, iar urmatorul este cu totul altceva sau pur si simplu te asiguri ca dupa ce utilizatorul a introdus parola si a apasat TAB, urmatorul input field nu se selecteaza.

Tags: ,

One Response to “De 2 x parola”

  1. DarkComy 5 May, 2008 at 21:10 #

    Hai ma ca e vina ta, nu incerca sa iesi basma curata. N-ai fost atent…asta e.

Leave a Reply